Depigmentarea zonei genitale

De ce apare hiperpigmentarea zonei genitale si perigenitale?

Hiperpigmentarea zonei genitale este inchiderea la culoarea a pielii zonei genitale si perigenitale (zona vulvara, perineala, perianala, zona inghinala si fata interna a coapselor). Este cauzata de predipozitia genetica la hiperpigmentare (secretie in exces de melanina, pigmentul brun al pielii), hormoni, sarcina, frictiune, epilarea zonei, expunere la soare, inaintarea in varsta.

Cum putem trata hiperpigmentarea zonei genitale?

Desi sunt disponibile mai multe tipuri de proceduri de depigmentare sau albire a zonei genitale (creme depigmentante, peelinguri chimice, IPL), depigmentarea cu laser CO2 fractionat este cea mai eficienta, mai rapida si cu rezultate permanente.

Acest tip de laser genereaza emisii laser fractionate care in functie de cerintele pacientului care este tratat pot penetra si stimula pielea pentru a obtine o piele mai deschisa, mai tanara, mai ferma, mai estetica.

Se poate trata zona vulvara, perineala (zona dintre vagin si anus), albire perianala, albire inghinala, fata interna a coapselor (albire anala, sau anal bleaching).

Cum se face tratamentul cu laser pentru depigmentarea zonei genitale?

Inainte de efectuarea procedurii este consultatia initiala cu medicul dermatolog in care se face evaluarea zonei care se doreste a fi tratata, se identifica potentiale situatii care constituie contraindicatii pentru procedura. Pe baza consultatiei initiale se stabileste planul de tratament- de obicei se efectueaza 3-4 sedinte la interval de 4-6 saptamani pentru rezultate optime.

Procedura necesita doar anestezie locala sub forma de crema, nu necesita repaus la pat, pacientul se reintoarce in aceeasi zi la activitatile lui zilnice. Procedura dureaza 30-45 minute. Dupa procedura medicul recomanda anumite produse de ingrijire, fara contact sexual 3-5 zile, fara expunere la soare timp de 3 luni.

Articol scris de dr. Anca Pavelescu, medic primar dermatolog, clinica Skinmed, Bucuresti.

Poti face aici o programare pentru depigmentare genitala la clinica Skinmed din Bucuresti – dr. Anca Pavelescu, medic dermatolog.

Programare