Injectare cu acid hialuronic

 

Ce este fillerul cu acid hialuronic?

Acidul hialuronic există în mod natural în organismul nostru și este o componentă universală a spațiului dintre celulele țesuturilor organismului (spațiul extracelular).  A devenit unul dintre cele mai populare si folosite fillere (substante de umplere).  Fillerul cu acid hialuronic este obtinut in laborator, este biodegradabil, nu produce reactii alergice.

Cand sunt folosite tratamentele cu acid hialuronic?

Acidul hialuronic se foloseste pentru umplerea, redarea volumului pierdut in anumite zone datorita imbatranirii, umple ridurile provocate de expresiile faciale repetate și de inaintarea in varsta. Injectarea acidului hialuronic este metoda preferata pentru modelarea buzelor si tratamentul zonei ochilor (umplerea si depigmentarea cearcanelor).

Se poate folosi pentru imbunatatirea aspectului in:

  • Zona pometilor
  • Zona perioculara si glabela
  • Santuri nazolabiale
  • Buze si perioral

Cele mai comune regiuni tratate sunt ridurile glabelare (dintre sprancene), santurile nazolabiale, buzele si zona ochilor (cearcane).

Cine nu e un candidat potrivit pentru acest tip de procedura?

Fillerele nu se pot folosi in perioada de sarcina sau alaptare, la pacientii cu boli de coagulare, boli infectioase, cu istoric de alergii severe.

Cum decurge procedura?

Injectarea unui filler este o procedura minim invaziva, care nu necesita timp de recuperare sau internare. Deoarece injectarea poate fi insotita de discomfort se aplica cu 30 minute inainte de procedura crema anestezica, se sterge cu antiseptic zona, se injecteaza cu ace fine sau canule fillerul, se aplica gheta pentru a se evita aparitia vanatailor sau umflarii zonei.

Care sunt rezultatele dupa procedura?

Efectul fillerului se vede imediat, rezultatele complete se vad de obicei dupa 10-14 zile in momentul in care fillerul a fost asimilat complet de tesutul injectat si a atras apa si a stimulat secretia de colagen in acea zona. Nu necesita perioada de recuperare dar pot sa apara urmatoarele reactii adverse:  roseata, umflarea zonei, vanatai, sensibilitate locala. Dispar de obicei in 3-7 zile.

 

Pentru o programare la consultatie pentru un plan de augmentare buza cu acid hialuronic, la dr. Anca Pavelescu, clinica Skinmed, puteti accesa aici modulul de programari online.