Mezoterapie

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia este o procedura de dermatologie estetica non-chirurgicala, minim invaziva, care consta in microinjectarea unor amestecuri de substante naturale (vitamine, minerale, aminoacizi) si acid hialuronic la nivelul dermului si hipodermului (stratul de tesut conjunctiv si tesut adipos de sub piele). Aceste substante stimuleaza productia de colagen si elastina, activeaza metabolismul celular si formarea de antioxidanti, creste aportul de oxigen si nutrienti la nivelul pielii, cresca vascularizatia zonelor tratate. Prin aceste efecte cu ajutorul mezoterapiei se obtine reintinerirea zonelor tratate (fata, gat, decolteu, maini), ameliorarea cicatricilor (postacnee, vergeturi), diminuarea tesutului adipos si celulitei, oprirea caderii parului si regenerarea lui.

Cand este folosita mezoterapia?

Mezoterapia are foarte multe aplicatii in dermatologia estetica. Se foloseste cel mai frecvent pentru:

  1. Reintinerirea fetei, gatului, decolteului, mainilor
  2. Ameliorarea cicatricilor (postacnee, postarsura, postchirurgie) si vergeturilor
  3. Reducerea celulitei si a tesutului adipos localizat (Barbie, brate, abdomen)
  4. Oprirea caderii parului si regenerarea lui (alopecia androgenetica la barbate si femei)

Cine nu e un candidat potrivit pentru acest tip de procedura?

Fillerele nu se pot folosi in perioada de sarcina sau alaptare, la pacientii cu boli de coagulare, boli infectioase, cu istoric de alergii severe.

Cum decurge procedura?

Mezoterapia este o procedura minim invaziva, care nu necesita timp de recuperare sau internare. Deoarece injectarea poate fi insotita de discomfort se aplica cu 30 minute inainte de procedura crema anestezica, se sterge cu antiseptic zona, se injecteaza cu ace fine sau canule, se aplica gheata pentru a se evita aparitia vanatailor sau umflarii zonei.

In functie de problema tratata medical stabileste un plan de tratament , numarul de sedinte si intervalul intre sedinte poate sa varieze.