Tratamente PRP

PRP- terapia cu plasma imbogatita cu plachete

Ce este PRP?

Tratamentul PRP foloseste fillere in combinatie cu PRP prescurtarea pentru plasma imbogatita cu plachete. Plachetele sunt folosite in terapiile regenerative (ortopedie, dermatologie, chirurgie estetica) deoarece au un rol important in procesele de reparare si regenerare dupa o injurie. Plachetele elibereaza prin degranulare mediatori chimici care initiaza si potenteaza procesele fiziologice care contribuie la recuperarea tisulara si vindecarea dupa o injurie. E o procedura nonchirurgicala care foloseste propriul ser concentrat in combinatie cu un filler pentru a creste eficienta si remanenta acelor fillere sau singur pentru a stimula procesul normal de formare de collagen.

Cum se formeaza PRP?

Se recolteaza o cantitate mica de sange de la pacient. Tuburile care contin sangele se plaseaza intr-o centrifuga cu ajutorul careia se separa diversele fractiuni ale celulelor sangvine. Se extrage plasma imbogatita in plachete. Se adaugaun un agent care activeaza plachetele inainte de folosire. Plasma se foloseste ca atare injectata sau aplicata topic sau in combinatie cu fillere prin injectare.

Care sunt indicatiile pentru folosirea PRP

Rejuvenare faciala- trateaza riduri, fotoimbatranire, tulburari de pigmentare (zona fetei, gatului, decolteului, mainilor)

Cicatrici postchirurgicale, postacnee, vergeturi- PRP se foloseste in combinatie cu alte procedure de dermatologie estetica (laser, microneedling)

Alopecie androgenetica

Arsuri de gradul I si II

Afectiuni cronice (ulcere diabetice, venoase, lichen scleroatrofic)

Cine nu este un candidat pentru PRP?

Pacientii cu afectiuni tip trombocitopenie, infectii acute sau cronice, boala hepatica cronica, terapie anticoagulanta, consum cronic de tigari si alcool.

 

Cum decurge procedura?

 

Se injecteaza  cantitati mici de plasma bogata in plachete prin punctionarea pielii in mod repetat  dupa aplicarea unei creme anestezice. Tratamentul poate fi folosit concomitent cu alte proceduri de dermatologie estetica (microneedling, laser) pentru rezultate mai bune.

Se recomanda la inceput 2-3 sedinte la interval de 2 saptamani si apoi cate o sedinta de intretinere la 6-12 luni.

La ce sa ne asteptam dupa procedura?

Pielea poate fi 2-3 zile usor rosie, umflata, la sediul injectarilor pot sa para mici echimoze sau cruste serohematice.

Ce rezultate obtinem cu PRP?

Dupa procedura de PRP pielea are un aspect mai sanatos, mai tanar, pentru ca se imbogateste textura si tonusul, sunt mai putine riduri si linii fine si prin productia crescuta de collagen si elastina se imbunatateste aspectul cicatricilor. PRPul se foloseste cu rezultate foarte bune si in tratamentul alopeciei androgenetice pentru oprirea caderii parului si regenerarea firelor de par pierdute.